Csokoládés-meggyes Brownie

csokoládés meggyes brownie
clock

Elkészítési idő

30 perc
clock

Mennyiség

kb 24 szelet

Hozzávalók

  • 400 g étcsokoládé bevonó
  • 200 g vaj
  • 80 g cukor
  • 1 őrölt vanília rúd
  • csipetnyi só
  • 4 tojás (M)
  • 150 g Kölln csokoládés-meggyes müzli
  • 150 g búzaliszt (405)
  • 1 ek. sütőpor
  • 200 g aprított dióbél keverék
  • 200 ml tej
  • 2×125 g tasakos étcsokoládé bevonó

Elkészítés

Aprítsa az étcsokoládé bevonót és víz segítségével olvassza fel. Melegítse elő a sütőt (alsó-felső: 175°C, légkeveréses: 150°C). Keverje krémesre a vajat, a cukrot, a vaníliát és a sót, fokozatosan adja hozzá a tojásokat. Keverés közben adja hozzá a megolvasztott étcsokoládé bevonót. Keverje össze a Kölln müzlit, a lisztet és a sütőport. Adja hozzá a dióbél keverék 2/3-át és a tejet. Egyenletesen oszlassa el a masszát egy mély, sütőpapírral bélelt tepsiben és süsse kb. 30 percig. Miután kihűlt, díszítse a maradék dióbél keverékkel és az olvadt tasakos étcsokoládé bevonóval.