Kölln almás-joghurtos Crumble

Kölln almás-joghurtos Crumble
clock

Elkészítési idő

kb. 25 perc
clock

Mennyiség

kb. 15 adag

Hozzávalók

Elkészítés

Hámozzuk meg az almákat, vegyük ki belőlük a magházakat és egy szeletelő segítségével szeleteljük 2-4mm vékony szeletekre, majd tegyük egy tálba. Az almát citromlével és a héjjal keverjük össze, szórjuk meg vaníliás cukorral és fahéjjal.
Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőformát (kb. 25cm átmérőjű) vajazzunk ki és az aljára 2 ek. Kölln zabpelyhet oszlassunk el. Következő rétegként a bekevert alma felét terítsük el, majd a joghurtot kenjük el a tetején egyenletesen. Ezután a Kölln zabpehely következik, majd legvégül a maradék almaszeleteket terítsük el a tetején. Tegyük be a sütőbe. A sütési idő lejárta előtt 10 perccel szórjuk meg a tetejét Kölln mézes-mogyorós ropogós müzlivel, majd tálaljuk.
Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Elkészítési idő: 25 perc

Tippünk: A Crumble gyümölcsös változatához egyszerűen 2-3 ek. gyümölcsöket (tetszés szerint) adjunk a joghurthoz.