Kölln amerikai sajttorta

Kölln amerikai sajttorta
clock

Elkészítési idő

kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)
clock

Mennyiség

Hozzávalók

Torta aljához:

 

 

 

Krémhez:

  • 1 Bio citrom,
  • 600 g mascarpone sajt (dupla krémszinthez),
  • 250 g tejföl,
  • 100 ml tejszín,
  • 180 g cukor,
  • 2 tojás,
  • 2 ek. keményítő,
  • 1 vaníliarúd.

 

Gyümölcspüréhez:

  • 500 g eper,
  • 1 ek. porcukor,
  • ½ citrom leve.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra és egy sütőformát (28 cm) vajazzunk ki. Vajat egy serpenyőben olvasszunk meg, majd vegyük le a tűzhelyről. Összes tészta hozzávalót adjuk hozzá majd jól leverjük össze. A tésztakeveréket öntsük a sütőformába és nyomkodjuk egyenletesre, majd tegyük be a sütőbe és süssük 8 percig. Ezután hagyjuk kihűlni és a sütőt melegítsük 150 °C-ra.
Reszeljük le a citromhéjat, majd facsarjuk ki. Tegyük a citromhéját, levét, és minden krém hozzávalót egy tálba és habverővel óvatosan keverjük össze, míg krém állagú nem lesz. Kenjük rá a krémet a kihűlt tortalapra és simítsuk el alaposan.
Tegyünk egy tál vizet a sütőaljára (arra figyeljünk, hogy hőálló edény legyen). Süssük a sajttortát a középső sínen 50-55 percig. Majd kapcsoljuk ki a sütőt és kissé nyissuk ki az ajtaját. Hagyjuk benne a sajttortát legalább fél órán át, majd legalább 6 órán át hűtsük le a hűtőben.
Mossuk meg az epret. Néhányat tegyünk félre a torta díszítéséhez. Egy turmixgépben pűrésítsük össze finoman az epret a porcukorral és a citromlével, majd egy finom szitán keresztül szűrjük át az eperpürét és gyűjtsük össze egy tálban.
Tálalás előtt díszítsük a sajttortánkat a maradék eperrel és eperpürével.

Alsó- / felső sütés: alaphoz: 180 °C, süteményhez: 150 °C
Légkeveréses sütés: alaphoz: 160 °C, süteményhez: 130 °C
Sütési idő: alaphoz: 8 perc, süteményhez: 50-55 perc
Elkészítési idő: kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta