Kölln csokoládés pizza gyümölcsökkel

Kölln csokoládés pizza gyümölcsökkel
clock

Elkészítési idő

kb. 40 perc
clock

Mennyiség

kb. 6 adag

Hozzávalók

  • ½ kocka élesztő,
  • 20 g cukor,
  • 1 tk. só,
  • 250 g liszt,
  • 170 g Kölln csokoládés müzli,
  • 1 ek. növényi olaj,
  • 200 g gyümölcs (pl.: eper, málna, banán, alma),
  • 200 g tejcsokoládés süteménymáz.

Elkészítés

Összemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük egy csipet cukorral, sóval és 125 ml langyos vízzel. 15 percig pihenni hagyjuk.
Keverjük össze a lisztet 70 g müzlivel, majd adjuk hozzá az élesztő-víz keveréket és a növényi olajat. Egy kézi mixerrel gyúrjuk és dagasszuk 5 percig. Ezután egy munkafelületen további 3 percig kézzel dolgozzuk meg a tésztát, hogy sima legyen. Tegyük egy tálba, takarjuk le és hagyjuk 40 percig kelni egy meleg helyen.
Mossuk meg a gyümölcsöket és ha szükséges vágjuk fel. A süteménymázt gőz felett olvasszuk fel.
Melegítsük elő a sütőt.
Osszuk hat egyenlő részre a tésztánkat, majd egy lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki. Kenjük meg egyenletesen a tésztát mázzal, majd a maradék müzlivel szórjuk meg. Süssük meg a pizzákat, legvégül helyezzük rá a gyümölcsöket és tálaljuk melegen.
Alsó- / felső sütés: 220 °C
Légkeveréses sütés: 200 °C
Sütési idő: 15-20 perc
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Tippünk: Évszaknak megfelelően választhatunk gyümölcsöket feltétnek (sárgabarack, körte, szilva).

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta