Kölln csokoládés sütemény

Kölln csokoládés sütemény
clock

Elkészítési idő

kb. 25 perc
clock

Mennyiség

kb. 12 szelet

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé,
  • 225 g lágy vaj,
  • 200 g cukor,
  • 1 csipet só,
  • 6 tojás,
  • 1 tk. vanília kivonat,
  • 150 g Philadelphia krémsajt,
  • 200 g liszt,
  • 100 g Kölln finomszemű zabpehely,
  • 30 g kakaópor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 3-4 ek. tej,
  • 150 g csokoládémáz,
  • 100 g dió.

Elkészítés

Az étcsokoládét olvasszuk fel gőz fellett és tegyük félre. A vajat a cukorral és sóval krémesre verjük. A tojásokat egyesével hozzáadva, minden egyes tojást kb. 30 másodpercig verjünk habosra.
Utána adjuk hozzá a Philadelphia krémsajtot és a vaníliakivonatot. Egy másik tálba a lisztet, zabpelyhet, kakaóport és a sütőport keverjük el. A lisztkeveréket, az előzőleg felolvasztott csokoládét és a tejet felváltva keverjük bele a tojásos keverékbe.
Öntsük a tésztát egy kikent kenyérsütő formába (30 cm) és tegyük be az előmelegített sütőbe.
Hagyjuk kihűlni a süteményt, majd készítsük elő a csokoládémázat (a terméken található leírásnak megfelelően) és kenjük meg vele a süteményt. Szórjuk meg egész, illetve apróra vágott dióval.
Alsó- / felső sütés: 190 °C
Légkeveréses sütés: 170 °C
Sütési idő: 50-55 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Tippünk: Süteményünket bármilyen sütőformában megsüthetjük.

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta