Kölln gluténmentes zabsütik

Kölln gluténmentes zabsütik
clock

Elkészítési idő

30 perc (várakozási idő nélkül)
clock

Mennyiség

Hozzávalók

  • 75 g puha vaj,
  • 75 g nádcukor,
  • 1 tojás (közepes méretű),
  • 100 g Kölln gluténmentes zabpehely,
  • 125 g őrölt mandula,
  • 1 csipet só,
  • 1 csipet fahéj,
  • 75 g csokoládédarabkák.

Elkészítés

Keverjük össze a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és verjük habosra.
Majd tegyük bele a zabpelyhet, mandulát, sót, fahéjat és a csokoládédarabkákat és gyúrjuk tésztává.
Osszuk két részre a tésztát, és mindkettőt tekerjük tekercsformára. Tegyük a tekercseket légmentesen fóliába és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 1 ½ óráig. Melegítsük elő a sütőt.
Vágjuk a tekercseket egy éles késsel kb. ½ cm vastag szeletekre és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük a sütőben egymás után a sütiket (középső sínen), amíg aranybarnák nem lesznek.
Hagyjuk a kekszeket a rácson kihűlni, majd tároljuk dobozokban.
Alsó- / felső sütés: 170 °C
Légkeveréses sütés: 150 °C
Sütési idő: kb. 10-15 perc
Elkészítési idő: 30 perc (várakozási idő nélkül)