Kölln gyümölcsös kenyér

Kölln gyümölcsös kenyér
clock

Elkészítési idő

kb. 25 perc
clock

Mennyiség

kb. 20 szelet

Hozzávalók

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt. A tojásokat a növényi olajjal habosra verjük. Keverjünk hozzá a lisztet, müzlit, sütőport és 100 ml vizet.
Vágjuk apróra a mogyorót és a mandulát és keverjük hozzá a tésztához.
Egy hagyományos vagy cipó sütőformát (magasság 20 cm, ø 12,5 cm, térfogat 1650 ml) vajazzunk ki, hintsük meg nagyszemű zabpehellyel, majd öntsük bele a tésztát. Simítsuk el a tésztát benne, majd tegyük a sütőbe.

Alsó- / felső sütés: 170 °C
Légkeveréses sütés: 150 °C
Sütési idő: kb. 60 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc