Kölln málnás-Brioche Tartletek

Kölln málnás-Brioche Tartletek
clock

Elkészítési idő

30 perc (várakozási idő nélkül)
clock

Mennyiség

10 tartlet

Hozzávalók

  • 380 g liszt,
  • 300 g Kölln joghurt-epres müzli,
  • 3 ek. cukor,
  • 1 csipet só,
  • 1 kocka élesztő,
  • 130 ml langyos tej,
  • 150 g vaj,
  • 3 tojás (közepes méretű),
  • 125 g porcukor,
  • egy fél lime leve,

Elkészítés

A lisztet keverjük össze alaposan 50g müzlivel. Adjunk hozzá cukrot és sót, majd keverjük össze alaposan egy tálban. Tegyük rá az apróra vágott élesztőt. Adjunk hozzá 120 ml tejet, 50 g puha vajat, 2 tojást és egy konyhai robotgéppel (tésztadagasztó keverőszállal) kb. 5 percig dagasszuk sima tésztává. A masszánk sokkal puhább, mint egy hagyományos élesztős tészta, ezért hosszabb ideig kell gyúrni, hogy sima állagú legyen. A maradék vajat vágjuk kockákra, majd a robotgéppel ismét dolgozzuk fel a tésztát, majd darabonként adjuk hozzá a vajat. A tésztát letakarva tegyük be a hűtőbe 2 órára pihenni. Vajazzunk ki egy 10 db-os muffin sütőformát. Egy enyhén lisztezett munkafelületen a tésztát 10 egyenlő darabra osszuk el, majd tegyük a sütőformába és hagyjuk letakarva pihenni kb. 30 percig. A maradék tojást a többi tejjel verjük habosra, kenjük meg vele a tésztadarabokat és tegyük a sütőbe. A sütés után hagyjuk a tartleteket egy kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a formákból.
4 ek. vizet, porcukrot és a lime levet keverjük össze, hogy sűrű krémet kapjunk. Öntsük a maradék müzlit egy tálba. A tartletek felső felét bőségesen kenjük meg a krémmel, majd mártsuk bele a müzlibe.
Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc (várakozási idő nélkül)