Kölln mogyorós sütemény

Kölln mogyorós sütemény
clock

Elkészítési idő

1 óra (várakozási időt nem számítva)
clock

Mennyiség

Hozzávalók

Tésztához:

 

 

Töltelékhez:

  • 4 ek. baracklekvár,
  • 250 g vaj,
  • 100 g cukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 4 ek. víz,
  • 200 g mogyoró (apróra vágott),
  • 50 g mogyoró (őrölt),
  • 100 g Kölln nagyszemű zabpehely,
  • 200 g étcsokoládémáz.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt.
A tésztához gyúrjuk össze az összes hozzávalót és tegyük a hűtőbe kb. 30 perce percre műanyag fóliába csomagolva.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és nyújtsuk ki rajta a tésztát a tepsit tökéletesen lefedő méretre, majd baracklekvárral kenjük meg.
Fazékban. alacsony lángon olvasszuk fel a vajat. Keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a vizet. Rövid ideig óvatosan hagyjuk felforrni. Ezután keverjük hozzá a mogyorót és a nagyszemű zabpelyhet. A kapott masszát egyenletesen osszuk el a tésztán, majd simítsuk el rajta.
Tegyük be a sütőbe, majd süssük ropogós barnára, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Vágjuk fel a süteményt négyzetekre, majd átlósan háromszögekre. Melegítsük fel a csokoládémázat gőz felett és a képen látható módon díszítsük a süteményünket. Hagyjuk megszáradni a mázat, majd tálaljuk.
Alsó- / felső sütés: 180 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 15 perc
Elkészítési idő: 1 óra (várakozási időt nem számítva)

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta