Kölln piros gyümölcsös Crumble

Kölln piros gyümölcsös Crumble
clock

Elkészítési idő

kb. 15 perc
clock

Mennyiség

10 adaghoz

Hozzávalók

  • 300 g Kölln ropogós pirosbogyós-csokis müzli,
  • 200 g barna cukor,
  • 100 g őrölt mandula,
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 250 g vaj,
  • 1 kg friss vagy fagyasztott bogyósgyümölcsök (pl.: málna, szeder, áfonya, feketeribizli),
  • 100 g vágott mandula,
  • friss menta.

Elkészítés

Morzsához keverjük össze a ropogós müzlit, cukrot, őrölt mandulát és a lisztet. Olvasszuk meg a vajat és lassan adjuk hozzá a keverékhez, majd gyúrjuk össze alaposan.
Öblítsük le a bogyósgyümölcsöket, csepegtessük le és tegyük egy hőálló edénybe (fagyasztott gyümölcsöket engedjük fel a hőálló edényben). Oszlassuk el rajta a vágott mandulát és azon terítsük el a morzsát. Tegyük az előmelegített sütőbe és a sütési idő lejártával vegyük ki, még melegében díszítsük friss gyümölccsel és mentával, majd tálaljuk.
Amennyiben piros ribizlit használunk 3-4 ek. cukrot tegyünk a gyümölcsre, máskülönben a Crumble nagyon savanyú lesz.
Alsó- / felső sütés: 170 °C
Légkeveréses sütés: 150 °C
Sütési idő: kb. 35 perc
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Tippünk: Már 2-3 órával korábban előkészíthetjük a desszertünket, melyet sütés előtt lefedve hűtőszekrényben tartsunk. Ízlésünknek megfelelően vaníliaszósszal is fogyaszthatjuk a Crumble-t.

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta