Kölln spárgás Quiche

Kölln spárgás Quiche
clock

Elkészítési idő

kb. 45 perc
clock

Mennyiség

kb. 8 adag

Hozzávalók

  • 125 g alacsony zsírtartalmú krémsajt,
  • 3 ek. teljes tej,
  • 6 ek. növényi olaj,
  • némi só,
  • 3 tojás,
  • 150 g liszt,
  • 1 tk. sütőpor,
  • 50 g Kölln finomszemű zabpehely.

 

 

 

Töltelékhez:

  • 750 g spárga,
  • 120 g kockára vágott sonka,
  • 150 g tejföl,
  • 150 g mascarpone,
  • 2 ek. Kölln instant zabpehely,
  • némi bors,
  • 40 g reszelt parmezán sajt.

 

 

 

Sütőformához:

Elkészítés

A tésztához a krémsajtot, tejet, 4 ek. olajat, csipet sót és egy tojást verjünk krémesre.
A lisztet a sütőporral és a zabpehellyel összekeverjük és tésztává gyúrjuk.
Kenjük ki a sütőformát vajjal, majd hintsük meg zabpehellyel. Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki vele a formát és villával több helyen szurkáljuk meg.
Fedjük le a tésztát sütőpapírral és tegyünk rá szárított babokat (vagy lencsét, borsót), és az előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig, majd további 5 percig a borsó és sütőpapír nélkül.
Mossuk meg a spárga szárait, vágjuk le a két végét, majd hámozzuk meg ha szükséges és negyedeljük fel. Melegítsünk 2 ek. olajat egy serpenyőben és pároljuk meg benne a spárgát.
A főtt sonkát kockázzuk fel. Keverjük össze a tejfölt a mascarponéval, a megmaradt tojással és az instant zabpehellyel. Fűszerezzük sóval és borssal, majd keverjük bele a parmezánt.
Az elősütött tésztán dekoratívan és egyenletesen helyezzük el a sonkakockákat és a spárgát, öntsük rá a tejfölös masszát, majd tegyük be a sütőbe.
Alsó- / felső sütés: 200 °C
Légkeveréses sütés: 170 °C
Sütési idő: kb. 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc
Tippünk: Sonka helyett rákkal finom tengeri ízvilágot kölcsönzünk a Quiche-nek.

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta