Kölln vegán rebarbarás sütemény

Kölln vegán rebarbarás sütemény
clock

Elkészítési idő

kb. 20 perc
clock

Mennyiség

kb. 12 szelet

Hozzávalók

Töltelékhez:

  • 300 g rebarbara (friss vagy fagyasztott),

 

 

 

Tésztához:

  • 130 g liszt,
  • 70 g Kölln nagyszemű zabpehely,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 100 g őrölt mogyoró,
  • 150 g cukor,
  • 100 ml növényi olaj,
  • 200 ml tej.

 

 

Sütemény tetejéhez:

Elkészítés

Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk 1 cm-es darabokra. Amennyiben fagyasztott rebarbarát használunk, olvasszuk fel és csöpögtessük le.
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, öntsük egy torta sütőformába (Ø 24 cm) és egyenletesen terítsük el rajta a rebarbarát.
Keverjük össze a maradék hozzávalót és dolgozzuk morzsa állagúvá. Szórjuk meg vel a sütemény tetejét egyenletesen, majd tegyük be a sütőbe.
Alsó- / felső sütés: 175 °C
Légkeveréses sütés: 160 °C
Sütési idő: kb. 60 perc
Elkészítési idő: 20 perc

További receptek

Kölln amerikai sajttorta
clock kb. 60 perc (várakozási időt nem számítva)

Kölln amerikai sajttorta